ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Своге

Своге се намира в сърцето на Искърското дефиле, в прегръдките на Стара планина. Заобиколен от красиви гори и буйния Искър, градът е предпочитано място за отдих и туризъм.

Първите сведения за живот в околността идват от тракийското племе трибали, построили няколко селище, най-известното от които е Метериза. Намерени са останки от древноримско и византийско селище. През 5-ти век от н.е. започват набезите на славянските племена, а земите официални са включени в пределите на българската държава по времето на хан Крум през 9-ти век. След падането под османска власт населението в селището се увеличава, обусловено от това, че хората търсят убежище в по-високите части на планината.

Красивата природа, заобикаляща градчето, е особено притегателна за хората. Тук можете да видите Искърския пролом, водопада Скакля, "Вазовата екопътека", екопътека "Под камико", природния феномен "Джуглата", Лакатнишките скали, заслона "Орловото гнездо", пещерата Темната дупка и т.н. На около 40 километра от Своге се намира и манастирът "Седемте престола".

В града и околностите му се намират няколко хотела и комплекси, предлагащи разнообразни услуги, сред които разходка с кон в планината, туристически преходи, наем на велосипеди и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ