Оферти за почивки в Турция 2020 на ТОП цени

Турция е една дестинация, която постепенно е успяла да спечели сърцето на всеки пътешественик, още повече, че се намира на една ръка разстояние от България.

Това ви дава отлични възможности за пътуване, като имате избор между самолет, автобус или дори собствен транспорт.

Страната е чудесен избор в случаите, в които всичко е от значение. Хубава природа, мек средиземноморски климат, благоуханна и богата на вкусове местна кухня, древна история и едни от най-величествените археологически места в света.

Като добавим и възможността да посетите един от най-легендарните метрополиси - Истанбул, тогава вече картината започва да се изяснява и добиваме реална представа защо Турция е любима на толкова много от нас.

За една перфектна почивка на море

Турция се смята за едно от най-добрите места за почивка на море. Както ще видите и при нас в Travo.bg, на разположение са цял куп курорти.

Едни се намират на западното крайбрежие, докато други са далеч на юг. Сред имената, които се отличават най-много, са:

  • Кушадасъ;
  • Мармарис;
  • Анталия;
  • Бодрум;
  • Фетие.

Всеки от тях си има своите предимства, но общото е, че те всички разполагат с превъзходни брегови ивици.

Това е чудесна предпоставка за морски туризъм, особено на фона на доста топлото време и дълъг туристически сезон.

Средиземноморският климат - един от козовете на Турция

Средиземноморският климат е считан за най-добър от всички, а това, че страната попада почти изцяло в тази зона, предразполага към една невероятна почивка.

Освен това, Турция има хиляди километри брегова линия на най-примамливия за туристи воден басейн в света – Средиземно море.

Тук също си има зима, разбира се. Въпреки това, тя е кратка, не е толкова студена, колкото тази по нашите ширини, и времето може да се определи по-скоро като меко и влажно. Летата започват рано.

По най-южните курорти като Мармарис и Анталия може да се излежавате на плажа и да се изкъпете в морето дори и през април, а през есента - чак до ноември.

Макар че понякога и в България времето е доста приятно извън сезона, не може да се отрече, че има винаги по няколко градуса разлика.

Кулинарна топ дестинация

Турция е кулинарна топ дестинация, която без съмнение ще предложи по нещо за всеки вкус.

От огромното богатство на плодове и зеленчуци, през разнообразието от маслини и маслинови масла, вина, сокове и разбира се сладкиши, това е рай за всеки, който обича да се изкушава с нещо апетитно от време на време.

Макар че много от местните гозби напомнят за България, тук всичко има различен вкус и аромат.

Подправките заемат доста по-важно място в кулинарното богатство на страната, а начинът, по който се приготвя всяка една гозба носи уникален местен почерк.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА