ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Трявна

Трявна е един от най-красивите градове не само в Стара планина, но и в цялата страна. Разположен е по долното течение на Тревненската река. Неговата запазена възрожденска архитектура и забележителности привличат туристи през цялата година.

Първите сведения за живот в този регион датират от времето на древните траки, като са открити надгробни могили и останки от жилища. На 7 километра от града се намира Тракийско светилище, изградено като култ към слънцето.

Районът около града е своеобразен свидетел на няколко важни събития в българската история – през 811г. при Тревненския, Върбишкия и Ришкия проходи хан Крум нанася съкрушителен удар върху войските на Никифор, а през 1190г. братята Асен и Петър разгромяват войските на Исак Втори Ангел.

През 16-ти и 17-ти век Трявна бележи растеж, като тук много добре се развиват търговията и художествените занаяти – иконопис, дърворезба, гайтанджийство и т.н. Тук се ражда и Тревненската художествена школа, чиито основни направления са дърворезба, строителство и иконопис. До днес са запазени голяма част от творбите на школата, носещи у себе си възрожденския дух.

Градът изобилства от интересни места, които бихте могли да посетите по време на престоя си – Даскаловата къща, Часовниковата кула, Райковата къща, храма „Св. Архангел Михаил“, родната къща на Пенчо Славейков, Музея на иконата и т.н.

В Трявна ще намерите и много приятни и уютни хотели, къщи за гости и семейни хотелчета, предлагащи качествени услуги.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА