ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Дряново

Дряново е градче, разположено в Централен Предбалкан, на кръстопътя между Северна и Южна България.

В района на селището, в пещерата Бачо Киро, са открити останки от епохата на палеолита, както и колони с надписи и украшения от времето на траките и римляните. Множеството крепости, строени по онова време, свидетелстват за важното положение на градчето в епохата на Античността и Средновековието.

По време на османското владичество Дряново успява да запази своя дух, а Дряновския манастир е едно от светилищата на българщината. Градчето е един от основните центрове на Българското възраждане, а голяма част от населението взима участие в Априлското въстание през 1876г.

Сред най-големите му забележителности, запазили се и до днес, можем да отличим музея "Колю Фичето", Дряновския манастир "Свети Архангел Михаил" и намиращата се в близост до него пещера Бачо Киро, моста над река Дряновска, храма "Свети Никола", дело на Колю Фичето, Часовниковата кула и т.н. На входа на пещерата Бачо Киро започва Дряновската екопътека, изградена през 2000г.

В градчето ще намерите множество места за настаняване - хотели, къщи за гости и малки семейни хотелчета с различна категоризация.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ