ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Тетевен

Тетевен се разполага в полите на величествената Стара планина, в Централна Северна България, и е център на едноименната община. През него преминава река Вит.

Според източниците първите доказателства за заселване на региона датират от 2-4-ти век. Смята се, че първите обитатели са тракийското племе серди.

По време на османското владичество градът е център на занаятчийството, но в началото на 19-ти век е нападнат от кърджалии, като е почти изцяло унищожен. Но за близо 50 години той успява да си възвърне старата слава и да се превърне в един от най-големите занаятчийски градове по българските земи. По време на борбите за национално освобождение не малко тетевенци се включват в тайните комитети, като днес къщите им се превърнати в паметници на културата и биват посещавани от много туристи.

Днес в Тетевен силно развит е рекреационният туризъм. Тук можете да откриете както еднозвездни хотелчета, така и луксозни четиризвездни комплекси. Недалеч от него се намира курортното селце Рибарица, което е един от центровете на еко и селския туризъм в страната.

По време на престоя си в красивия град можете да посетите множество туристически обекти – Бобевската къща, Историческия музей, манастира „Свети Илия“, Хаджиивановата къща, пещерата Съева дупка, биосферния резерват „Боатин“ и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ