ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Пещера

Пещера се намира в предпланински регион, на границата с Горнотракийската низина, недалеч от градовете Брацигово и Батак.

Селището има древна и богата история, като най-ранните следи от човешка дейност датират от епохата на неолита. В продължение на хилядолетия районът се е обитавал от тракийското племе беси, като през това време то е било нападано от римляни и византийци. Открити са останки от строителни материали, монети, накити, култови предмети, саркофази и т.н.

Най-ранният документ, съдържащ името на селището, датира от 1479г. Предполага се, че то е дадено на града заради пещерите, намиращи се в околността.

Недалеч от Пещера са намира късноантичната крепост "Перистера". В центъра на мястото има по-стар комплекс от камъни, който според историците е древно тракийско светилище. В близост са и пещерите Снежанка (включена в Стоте национални туристически обекта) и Юбилейна, която изобилства от разнообразни пещерни форми.

Отличните природни условия и микроклимат на града са подходящи за практикуването на еко туризъм, риболовни спортове, спелеология, климатолечение и зимни спортове.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ