ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Девин

Приказно красивото градче Девин се намира в югозападната част на Родопите, по течението на река Въча. Обграден е от Девинската планина на юг, връх Гребенец на северозапад и на изток от склоновете на Чернатица. Регионът е богат на минерални води и карстови извори, благоприятстващи развитието на лечебния и СПА туризъм.

Историята на града датира от древни времена – най-ранните следи от живот по тези земи са още от бронзовата епоха. В различните периоди от време районът е бил част от Древна Македония, Римската империя, Византия, Първото и Второто българско царство, Османската империя, а след това и от днешна България. Всички тези периоди от историята на града са допринесли за днешното му богато културно-историческо наследство.

В района има много забележителности, които представляват интерес за туристите – Триградското ждрело със своя феномен пещерата Дяволското гърло, за която се носят много легенди, местностите Лисичево и Чурал, екопътеката Струилица - Калето - Лъката и още.

Девин е идеалното място за почивка през цялата година – със своята чудна природа, лечебни минерални води, културни забележителности и изгодни хотели той привлича множество туристи. Не бива да пропускате да опитате и уникално вкусната кухня – родопски клин, пататник и смилянски боб.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА