ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ Велинград

Велинград неслучайно е наричан „СПА столица на Балканите“. Разположеният в Чепинската котловина град има планински климат, характеризиращ се с прохладно лято и мека и топла зима. Районът изобилства от карстови и минерални извори (тук е най-голямото геотермално находище в страната), които са предпоставка за успешното развитие на СПА туризма и балнеологията.

Историческите източници твърдят, че регионът на Чепинската котловина се обитава 6-5 в. пр. Хр. Намерени са разкопки от времето на бесите, траките, римляните и славяните – надгробни могили, селища, некрополи, укрепления, както и монети, сечени по време на Иван Александър (14-ти век). Велинград, какъвто го познаваме днес, е създаден през 1948г. при сливането на няколко села – Каменица, Чепино и Лъджене.

Съчетанието от красива природа, природни и културно-исторически забележителности благоприятства за развитието не само на СПА туризма, но и на културно-познавателния и еко туризъм. Местността Юндола, намираща се в близост, е изходна точка за много туристически маршрути, а едно от най-романтичните кътчета на Велинград е изворът Клептуза, към който има обособен парк със същото име.

Тук има множество хотели с модерни СПА центрове, лечебници, санаториуми за лечение на кожни болести, болести на опорно-двигателната система и на периферната нервна система.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА