ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Огняново

Село Огняново се намира в Югозападна България и е заобиколено от Родопите, Пирин, Славянка и Стъргач. Най-близкият град е Гоце Делчев, който се намира на 12 километра. Благодарение на своите лечебни минерални извори селото се е превърнало в център на балнеоложкия туризъм.

Навремето Огняново е представлявало дъното на сладководно езеро. За това говори намерен кизелгур с отпечатък от риба. В местността Грамадите, намираща се на югозапад от селото, пък са открити останки от средновековно селище. В друга местност, Градец, са разкрити останки на наблюдателница.

Огняновските минерални бани се състоят от 24 минерални извора, като от техните лечебни свойства са се възползвали още древните римляни. Водите са със слаба минерализация и са подходящи за лечение и профилактиката на различни заболявания.

В красивото селце можете да намерите множество къщи за гости и хотели на добри цени, предлагащи отлични услуги. За лечение на заболявания на нервната и опорно-двигателната система са изградени и няколко минерални басейна.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА