ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Батак

Батак се намира в Западните Родопи, Пазарджишка област. Разполага се в котловина, оградена от всички страни с хълмове, над които пък се издигат върховете на Баташката планина. Тук се намира и защитената местност "Баташки снежник".

Околностите на града се обитават от най-древни времена. При разкопки се открити множество останки от тракийско, римско, византийско и славянско време - крепости, римски мост, тракийски надгробни могили, манастири и черкви.

Трудно може да се определи кога е възникнало днешното селище Батак. Настоящето си име то получава по време на османското владичество. Градът е притегателна сила за много родолюбци, дошли за да съхранят вярата си. Тук, по време на Априлското въстание, се е случило едно от най-трагичните събития в българската история - Баташкото клане. В църквата "Света Неделя" и до днес могат да се видят останките на жертвите. Храмът се е превърнал в символ на българската саможертва за свобода.

В близост се намират язовир "Батак" и курорта "Цигов чарк", местността Широка поляна, резерватите "Беглика" и "Дупката" и т.н. Градът е част от Стоте национални туристически обекта.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ