ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Кошарица

Кошарица е разположено в планината, само на няколко километра от най-известния ни летен курорт - Слънчев бряг. Доскоро неизвестно, с всяка изминала година селцето се превръща във все по-предпочитана туристическа дестинация благодарения на близостта със Стара планина и Черно море.

Първоначално земите са били обитавани от траките, след това от славяните и прабългарите. На територията му са открити останки и от римско време. През Средновековието на няколко пъти попада в рамките на Византия, докато най-накрая не пада под османско владичество. За основоположници на днешното селище се считат дядо Иван и неговите потомци, заселили се тук през 19-ти век.

Недалеч от селото се намира резерватът "Калината", в който можете да видите едно от малкото останали в страната находища на блатно кокиче, както и лонгозна гора. Спокойствието и тишината правят мястото изключително подходящо за лятна почивка, а близостта с големите курорти ще се хареса на любителите на нощния живот. Изградени са няколко курортни и вилни селища, а любителите на активната почивка няма да останат разочаровани, тъй като тук има много добри условия за хайкинг, планинско колоездене и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ