Хотели в Созопол

Созопол е един от най-красивите и посещаваните ни морски курорти. Разположен е на няколко малки полуостровчета в Бургарския залив. Заедно с Несебър, той е един от най-древните български градове. Дели се на стар и нов град, като помежду им се намира морската градина.

От своето създаване, през Античността, до 17-ти век той е голям търговски център и пристанище. В късната Античност и Средновековието се оформя и като църковен център с изграждането на множество манастири.

Благодарение на своето уникално разположение, запазената си архитектура, културно наследство и ежегодните празници на изкуствата Аполония (Аполония е бил наречен градът от гръцките колонисти, кръстили го така в чест на бог Аполон), той привлича множество туристи от цял свят.

В непосредствена близост се намират къмпингите „Градина“, „Златна рибка“, „Смокиня“, „Каваци“ и „Веселие“, посещавани от много хора.

По време на престоя си в някой от хотелите в Созопол не пропускайте да посетите най-големите забележителности на града – южната крепостна стена и кула, тракийските крепостни стени и могили в района на Медни рид, архитектурния и археологически резерват „Старинен Созопол“ и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА