ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Несебър

Красивото морско градче Несебър е един от най-посещаваните на летни курорти. Със своята природа, плажна ивица със ситен пясък, архитектурни паметници и изгодни хотели той привлича хиляди туристи всяка година.

Навремето наричан Месамбрия, градът е населявани от хилядолетия – още от края на бронзовата ера. Негов основател е легандарният Мелса, откъдето идва и името на селището. Градът бързо се разраства с идването на първите гръцки заселници и се превръща в търговски център със своите пристанища, храмове и занаяти. През 1-ви век от н.е. той става част от великата Римска империя, като бива преименуван на Месемврия. Той не само продължава да бъда търговски и културен център, но се и развива.

През 812 г. Градът става част от Първата българска държава, по времето на хан Крум. Известно време бива под византийска власт, но се завръща в пределите на България през 1304г. При падането на столицата на Византия, Константинопол, през 1453г. е окончателно завладян от османските турци.

До наше време са запазени много къщи и храмове, строени по времето в периода на Българското възраждане.

През 1983г. Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

По време на ваканцията си в Несебър не пропускайте да посетите множеството му паметници на културата – в старата част на градчето има 42 църкви, които си струва да видите (само 1 от тях е действаща), мелницата в новата част, археологическия музей, етнографския музей и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА