ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Свети Влас

Свети Влас е един от най-посещаваните ни черноморски курорти. Намира се в Югоизточна България, в подножието на южните склонове на величествената Стара планина. На 10 километра от него е разположен Несебър.

Според историческите източници селището е основано през 2-ри век от древните траки и е наречено Лариса. Едва през 14-ти век е преименувано на Свети Влас, идващо от името на светията покровител на търговците и животновъдите.

В околностите на градчето има няколко манастира, като дори през времето то има няколко имена и всички те са свързани с манастирите.

През 60-те години на миналия век Свети Влас е обявен за климатичен морски курорт, тъй като климатът тук е благоприятен за лечението на различни заболявания на дихателната система.

Ситният златист пясък, красивата природа и чистият планински въздух са чудесна предпоставка за развитието на морския туризъм. Курортът е един от най-посещаваните в страната. В него можете да намерите както малки и уютни семейни хотели, така и луксозни хотелски комплекси.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА