ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Карнобат

Карнобат се намира на еднакво разстояние от градовете Бургас, Сливен и Ямбол, Югоизточна България. Южно от града се издигат Хисарските възвишения.

В историческите източници градът се споменава под различни наименования - Кариноваса, Каринабад, Карново и т.н. Според тях от 15-ти век насам той играе ролята на административено, стопанско и търговско средище. През Възраждането Карнобат става център на културно-просветното развитие на района и е основен участник в борбите за църковна самостоятелност.

Но историята му датира от много по-рано - доказателства за живот по тези земи могат да бъдат проследени чак до неолитната епоха. Разкрити са селища и могили от енеолита, бронзовата епоха, Античността и Средновековието. По времето на Първата българска държава земите стават арена на чести военни действия между Византия и България.

Една от най-известните забележителности на града е намиращата се на 6-7 км от него средновековна крепост "Маркели", която освен за защита, се е използвала и като винохранилище. В Карнобат можете да видите още Часовниковата кула, къщите-музеи на Димитър Полянов и Минко Неволин, еврейския некропол, зоопарка и "Черна джамия", построена през 1821г.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ