ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ Враца

Враца е разположен в подножието на Врачанския Балкан. Представлява изходна точка за множество туристически маршрути, пещери, водопади и скални образувания, най-известните от които са прохода Вратцата, водопад Скакля и пещерата Леденика. В града се съхранява и най-голямото тракийско съкровище, откривано досега - Рогозенското съкровище.

Изследователите са открили останки от живот по тези места, датиращи още от второто хилядолетие преди Христа. Намерени са оръдия на труда, оръжия и накити. Край Враца за разкрити древни тракийски гробници, в които се смята, че са погребани вождовете на трибалите, защитавали земите си при нашествията на Филип Втори и сина му Александър Велики. Според някои източници именно днешният град Враца е бил столица на трибалите.

През средновековния период селището е носело името Вратица. По времето на Второто българско царство то е било важен занаятчийки и търговски център. В продължение на няколко века е било непревземаемата крепост на братята Асеновци и Шишмановци.

По време на османското владичество градът е използван като гарнизонно и попътно селище, а в периода на Възраждането се превръща в голям занаятчийски и търговски център.

При посещението си във Враца не пропускайте да посетите регионалния исторически музей, в който се съхранява прочутото Рогозенско съкровищо, обиколило почти целия свят. Природните забележителности, намиращи се в близост, са проходът Вратцата, пещерите Леденика и Понора, водопадите Скакля и Боров камък и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА