ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Сопот

Живописното градче Сопот се намира в Стремската долина, в полите на величествената Стара планина. Намира се недалеч от Карлово и в близост до началната станция на най-дългия на Балканите седалков лифт, водещ до хижа "Незабравка".

Сопот безспорно е известен с това, че е родното място на най-големия български поет и писател - Иван Вазов, който е прекарал детството и юношеството си тук, което пък е оставило дълбоки следи в творческия му път. Но историята на града датира от много по-рано. Според сведенията животът по тези земи започва преди повече от 3 хилядолетия. В района около селището са открити находки от монети на тракийските владетели Севт Втори и Севт Трети, както и на Филип Втори и Александър Македонски. Под днешния център лежат руини от древни римски крепости и некрополи.

Докато сте в Сопот, не пропускайте да посетите къщата-музей на Иван Вазов, която е част от Стоте национални туристически обекта; останките от Аневското кале - крепост от 12-14-ти век, Дядо Стояновата воденица, която е и същата онази воденица от романа на Вазов "Под игото".

В местността "Почивалото" има отлични условия за парапланеризъм и тук редовно се провеждат състезания и демонстрации.

На територията на града можете да намерите няколко отлични хотела и къщи за гости, предлагащи уютни и добри цени. Сопот е отлична дестинация за любителите на еко, културно-познавателния и селския туризъм.


Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ