ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Котел

Предбалканското градче Котел има важно географско-историческо значение. Свидетел на важни и ожесточени исторически битки от Античността до днес. На територията на общината се намират няколко защитени планински местности и два резервата - "Керсенлика" и "Орлицата".

Стратегическото местоположение до голяма степен е обусловил съдбата на града и района около него. Според археологичните разкопки са открити оръдия на труда, оръжия, керамика, тракийски култови комплекси и светилища.

В годините на Средновековието са построени множество крепости, които при турското нашествие са опожарени и разрушени. Котел е заселен в началото на османското владичество от търсещите спасение в Балкана българи. През Възраждането селището се превръща в един от основните културни и занаятчийски центрове по българските земи.

Най-големите забележителности на града са природонаучният музей, пантеона на Георги Сава Раковски и музея на котленските възрожденци, които са част от Стоте национални туристически обекта на БТС.

В близост се намира природната забележителност "Злостен" - карстов комплекс, който включва в себе си редица защитени територии. Създаден е с цел опазване на пещерите и характерните за региона земни форми.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ