ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Етрополе

Етрополе е разположен в Западна България, недалеч от град Правец.

Историята му датира от повече от 2500 години. Според историческите източници първите му заселници са тракийското племе трибали. В продължение на векове селището представлява важен кръстопът, свързващ Дунав с Македония и Тракия. Доброто му местоположение и природни условия благоприятстват за развитието на търговията и стопанството през годините. В годините на османското владичество стопанския възход на селището полага добра основа и за неговото културно и книжовно развитие. През 16-17-ти век в околностите на града възниква Етрополската книжовно-просветна и калиграфска художествена школа.

Град Етрополе привлича своите посетители с богатото си културно-историческо наследство, уникално красива природа и запазените и до днес традиции. Най-посещаваните забележителности са историческият музей, часовниковата кула, която е и символ на града, манастира „Света Троица“ и намиращият се в близост водопад Варовитец.

Благодарение на своите дадености районът е изключително подходящ за практикуването на културен, еко, селски и планински туризъм.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА