ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Брацигово

Брацигово е разположен в полите на Родопите, недалеч от градовете Кричим и Пещера. Местният климат се характеризира с прохладно лято и мека зима. В района се отглеждат маслодайни рози, неотстъпващи по нищо на качествата на световноизвестната казанлъшка роза. Тук се намират и защитените територии „Атолука“ и „Тъмра“.

Според археологическите изследвания животът по тези земи датира още от праисторическата епоха. Районът е бил населяван и от тракийското племе беси. Това е доказано благодарение на откритите при разкопки останки от тракийско погребение, древни оръдия на труда и съдове. 5 век пр. н. е. римляните покоряват траките и районът става част от провинцията Бесика. По време на своето владение те строят много пътища и сгради, някои от които запазени и до днес. В 6 век от н.е. славяните окончателно се заселват по българските земи и населяват местността, където се намира днешният град.

Брацигово е и родното място на представителя на брациговския въстанически пункт и герой от Априлското въстание – Васил Петлешков.

Градът се слави с най-високата православна камбанария на Балканите, намираща се в храма „Свети Йоан Предтеча“, наколко запазени паметника на културата от римско време, историческия музей, пазещ много документи, снимки и оръжия от епохата на Априлското въстание, и т.н.

Мекият климат в региона, изобилието на природни ресурси и добрата хотелска база благоприятстват развитието на еко и селския туризъм.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ