ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Словения

Словения е малка държава, разположена в центъра на Европа. Тук има не само огромно количество забележителности, но и постоянно се развиват нови и различни атракции, които да привличат туристите.

Тучни равнини и част от Алпите формират пейзажа на тази интересна държава. Така няма да се затрудните да изберете какво да правите тук и винаги ще има какво да видите.

Разгледайте Любляна – старинна архитектура и модерен дух

Столицата на Словения е град Любляна и тук може да се докоснете до историческото минало на града.

В центъра са разположени една не малка част от забележителностите и на практика всичко интересно може да бъде разгледано без да се налага да обикаляте дълго.

Старият град е пешеходна зона и това е само една малка и приятна подробност. Тук ви предлагаме да посетите Мостът на обущарите. Построен е през 13 век, като първоначално е средище за търговия с месо.

Заради неприятната миризма хората започнали да се оплакват и така на тяхно място дошли майсторите на обувките, което дали и името на моста.

Площад Прешерън е красив не само заради статуята на едноименния поет, поставена в центъра му. Всяка една от сградите е в максимално запазен външен вид и така атмосферата на мястото ви пренася в миналото.

Тук има и не малко кафенета и ресторанти, от които може да се полюбувате малко по-дълго на красотата на това място.

Централният пазар си струва да бъде посетен не само заради интересните предложения с местни деликатеси и храни.

Всеки петък тук се провежда кулинарен фестивал, който ви дава възможност да опитате храна, приготвена от словенски готвачи на място.

Природата на Словения е нещо, което трябва да се види

Тук природните дадености са комбинирани с устойчива и много добре замислена политика за развиване на туризма. Планинската верига, която преминава през Словения, се казва Юлийски Алпи, като тя е завършекът на останалата част от Алпите, преминаваща през Франция, Швейцария, Италия, Германия и Австрия.

Няма да ви излъжем ако кажем, че тук има повече от добри условия за зимни спортове. Пистите са отлично поддържани и могат да предложат забавления на хората, независимо дали карат ски или сноуборд.

През останалото време на годината планините са интересни за всички останали видове туризъм. Така може да карате колело или да правите преходи и всеки ден ще виждате нови и интересни забележителности.

Тук има и една повече от забележителна туристическа пътека, изградена в Юлийските Алпи. Дължината и е повече от 300 километра, разделена на участъци от по 20км. Така може да се планират дневни преходи, които да постижими за повечето хора.

Началната точка на пътеката е в град Ратече, а всеки участък завършва в град или село, за да има къде да се нощува. Предвижда се добавянето и на участъци за велосипеди, за да може и колоездачите да се включат в приключението.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ