ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Германия

Германия често бива възприемана като индустриална държава с изключително силна и високо развита икономика. Макар всичко това да е напълно вярно, тя предлага много повече отвъд тази своя репутация.

Това е една държава, в която уникалната природна красота, огромното културно богатство, кулинарното разнообразие, изключителното съчетание между модерна и старинна архитектура се срещат.

Малко са хората в нашата страна, които са посещавали Германия с цел почивка, но ние от Travo.bg ви уверяваме, че посетите ли страната веднъж, просто ще се влюбите в нея.

Природното богатство на Германия

Германия може да накара всеки пътешественик да забрави за всичко, като го потопи в едни от най-красивите широколистни гори в цяла Европа. Безкрайни и недокоснати, те биват разнообразени само тук-там от някой величествен средновековен замък, останал насред девствени горски масиви.

През гъстите гори протичат пълноводни реки, които са привлекателно място за речен круизен туризъм. Докато сте на борда на луксозно речно корабче, вие ще можете да се насладите на невероятното многообразие от исторически градчета наоколо.

Едни от най-прекрасните градове

Германските градове днес са едно олицетворение на това как трябва да изглежда един съвременен град. Те успешно съчетават замъци и калдъръмени улички със съвременни небостъргачи и ултрамодерни сгради от най-ново поколение.

За най-красиви се считат столицата Берлин, известният с историческите си сгради и катедралата си Кьолн, Дрезден, крайбрежния Росток и други.

Несъмнено тези градове са сред най-китните и добре подредени в света, а зелените площи представляват важна част от всеки един град.

Изключително кулинарно богатство

Германия е страна, която се гордее с изключително кулинарно богатство. То се изразява най-вече с богатото разнообразие от различни кифлички, печива и сладкиши на тестена основа. Много от тях са с шоколад, яйчени и лимонови кремове или горски плодове.

Можете да опитате и традиционните ястия с картофи, където последните се приготвят по най-различни начини.

Печени, сладки, със сирене или с наденичка, те са един чудесен начин да се подкрепите за дълга разходка из някой прекрасен немски град.

Най-голямото кулинарно изкушение представляват предколедните базари, когато из градовете като Дортмунд, Мюнхен и Берлин се разкриват стотици павилиони, представящи немската култура и кухня по един изключителен начин.

Плажовете

Малко са хората, които се отправят към Германия заради нейните плажове, но по ирония страната притежава фантастична брегова линия. По правило, колкото повече се доближавате към Полша, толкова по-бял и нежен е пясъкът под краката ви.

Имайки репутация на страна с хладен климат, Германия всъщност няма голям наплив от посетители по своето крайбрежие, а това не е подплатено с никакви стабилни аргументи.

Всъщност, през лятото тук дори е горещо, а през периода от средата на юни до средата на август морето с прозрачните си води може да се окаже единствения начин за намиране на прохлада.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ