ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Полша

Полша е 9-тата по площ държава в Европа, като зад нея остават страни като Италия, Великобритания и Румъния, и може да ви предложи много и различни забавления по време на престоя ви.

Тук има редица исторически забележителности, които просто няма как да пропуснете. Наред с това тук има и местни особености, които ще ви накарат да оцените подобаващо ваканцията в тази държава.

Изберете Полша за активен или исторически туризъм

Няма как да не ви разкажем повече за полския град Вроцлав. Той спечели приза за “най-добра европейска дестинация” за 2018 година. Наградата се дава от базираната в Брюксел организация „European Best Destinations“.

Ако сте любители на колоезденето, имаме добри новини за вас. Тук се намира един от най-дългите колоездачни маршрути в Европа – „Източният велосипеден път“.

Дължината му е повече от 2000 километра, а пътят е наречен така, защото следва почти цялата източна граница на страната.

Състои се от 12 различни участъка, всеки от които има характерен облик и различни туристически атракции.

Ако сте любители на каякинга, Полша е вашето място. Този спорт е масово практикуван от местните хора и става все по-предпочитан от много туристи.

Изберете от толкова много реки с различна степен на трудност. Най-популярните места за каякинг са устията на реките Драва, Лина и Роспуда.

Ако искате да научите малко повече за историята на страната посетете възстановката на една от най-големите битки на Средновековието.

Провежда се в област Мазурия и разказва за битката, провела се на 15 юли 1410 година, когато кралство Полша и Великото литовско княжество разгромяват армията на Тевтонския рицарски орден.

Възстановката продължава няколко дни, през които протичат различни събития увенчани от величествения финал с победата на поляците.

Не пропускайте да посетите столицата

Столицата Варшава ви предлага огромен избор на забележителности. Няма да сбъркате ако започнете обиколката си от Стария град.

Тук старинните сгради са подслонили магазини, ресторанти и малки хотели, носещи духа на полското гостоприемство.

Разгледайте и крепостните стени на града, носещи името Варшавски Барбакан. Построени преди повече от 10 века, те били почти напълно разрушени през Втората Световна Война, но скоро след това възстановени до почти оригиналния си вид.

На входа на Стария град се намира и Кралският замък, построен за резиденция на полския монарх. Огромна част от мебелите са напълно запазени, а замъкът е отворен целогодишно за посетители.

Във Варшава се намира и паркът с най-много фонтани в цяла Европа. Тук сред пищна и добре аранжирана зеленина се намират впечатляващи фонтани.

Някои са на стотици години, а други модерни с вградени звукови и светлинни ефекти, които са особено зрелищни вечер.

Населението на Полша е силно религиозно и тук католическите храмове са буквално навсякъде. Не малко от църквите са паметници на културата и си заслужава да се посетят.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ