ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ Великобритания

Великобритания е островна държава, намираща се Северна Европа. Състои се от 4 отделни области – Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

Така, че ако смятате, че всичко, което тази държава може да ви предложи, се намира в Лондон, ще ви кажем, че сте в огромна грешка.

Разгледайте тучната английска провинция на Великобритания

Латинското име, което римляните дали на острова, е Албион. Това се корени в белите варовикови скали, които те видели от морето наближавайки острова.

Там, край съвременния град Дувър, се намират безкрайно дългите бели скали, които се открояват на фона на небето.

Освен величествени гледки те могат да предложат и не малко други интересни забавления. Тук има огромни находища на древни кости на различни животни. В миналото учените успяват да изкопаят отлично запазени кости на динозаври.

В това обединение влизат над 5000 различни по големина острови, разпръснати по цялото земно кълбо.

Но ако нямате възможност да посетите английските острови в далечните океани, ще ви предложим не малко интересни забележителности, които са част от основния остров на Великобритания.

Най-близо до столицата се намира Уелс. Тук още със „Земята на песента“ ще може да се насладите на не малко фестивали и културни събития, които са неизменна част от живота на местното население.

В Уелс има не малко замъци, но в съвременен аспект туризмът се развива в посока на забавленията, които съвременните хора търсят.

Тук са изградени различни приключенски паркове, които предлагат забавления за малки и големи. Бреговата ивица дава излаз и незабравими гледки към Келтско море.

Особено интересно ще ви бъде да се запознаете с местния говор и писмо, който ще ви озадачат и гарантирано няма да разберете нито дума.

Посетете и родината на голфа

На север се намира Шотландия, която няма как да не свържете с карираните полички, които носят мъжете. Тази интересна традиция е повече от впечатляваща и местните жители ревностно я пазят.

Шотландия е родината на голфа и за това спомагат природните условия. Планински релеф, без да има прекалено високи планини са идеални за развитието на този спорт.

Разгледайте отлично запазените замъци, които ще ви впечатлят, а докато пътувате може дори да отседнете и да преспите в някои от тях.

Посещавайки тази държава може да се запознаете с традиционната шотландска кухня. Ако до този момент не сте опитвали овче месо, тук ще имате шанса да сторите това.

Във всяко заведение ще ви предложат голям избор на ястия с това месо – супа, пайове, печено или задушено, то е еднакво вкусно.

Климатът тук е мек и може спокойно да очаквате балансирано време, без прекалено високи или екстремно ниски температури.

Местните жители се шегуват, че има два сезона – пролет и зима. Дори и през летните месеци температурите не са по-високи от 18 градуса.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ