ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Златица

Град Златица е разположен между планинските вериги на Средна гора и Стара планина, в най-високото от Задбалканските полета - Златишко-Пирдопското.

Според археологическите разкопки селището е съществувало още в епохата на Античността - селището е било основано, за да приюти римски войници, които охранявали минните галерии. Римското му наименование е Улпия Ауреа, а латинското и българското произлизат от "злато",

През Средновековието градът е представлявал важен административен център благодарение на своето добро географско положение и няколкото укрепени крепости в заобикалящите Златица планини. Пада 30 години след падането на столицата Търново под османско владичество.

Днес в града могат да бъдат видени много паметници, чешми и къщи, останали и до днес от епохата на Възраждането. Неслучайно Златица е наречен Градът на чешмите. В миналото са съществували над 30 чешми, някои от които са запазени. Не пропускайте да разгледате отблизо и Часовниковата кула - символ на града, построена през 1777г.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ