ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Шипка

Град Шипка е разположен в подножието на Стара планина и се намира на 12 километра от град Казанлък.

Селището съществува още от 11-ти - 6-ти в. пр. н. е., когато по българските земи са бродели древните траки. В периода от 6-ти до 2-ри век пр. н.е. тракийската култура е преживяла истински разцвет, но през 1-ви век земите на траките са покорени от римляните.

При падането на България под османско владичество селището е създадено с цел охрана на прохода, като през османска власт то е било опожарявано няколко пъти. На връх Шипка е водена една от най-ожесточените и важни битки през Руско-турската освободителна война, като храм-паметник "Рождество Христово" е построен в чест на загиналите руски войници и български опълченци.

В града и околностите му се намират едни от най-известните забележителности на България - гореспоменатият храм-паметник, в чиято крипта са положени гробовете на загиналите за свободата бойци; на върха Хаджи Димитър се намира символът на социализма в страната - паметникът "Бузлуджа", историческият връх Шипка с парк-музей "Шипка"; гробниците в могилите Оструша и Голямата Косматка. В гробницата на Голямата Косметка преди няколко години бяха открити златната маска и бронзовата глава на, както се предполага, тракийския цар Севт Трети.

Шипка е отлична дестинация за културно-познавателен, еко и селски туризъм. Тук ще откриете малки и уютни къщи за гости и семейни хотелчета.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ