ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Копривщица

Заобиколена от вечнозелени борови гори, Копривщица омагьосва своите посетители с калдаръмени улички, автентични къщи от времето на Българското възраждане и аромат на диви плодове.

Точна информация за произхода и възникването на името на града няма, но съществуват множество предания и легенди. Според едни името й идва от растящата изобилно в района коприва, а според други – в района е имало голямо находище на руда, която на стар език се е наричала „рупа“ и „рупище“.

В града са родени множество видни революционери и творци – Любен и Петко Каравелови, Найден Геров, Тодор Каблешков, Димчо Дебелянов и др. Не случайно именно тук е избухнало Априлското въстание на 20 април 1886г.

Не можете да разгледате Копривщица за един ден. Градът ще ви омагьоса със своята неповторима атмосфера и ще ви иска да останете за повече. По време на престоя си ще имате възможност да видите храма „Свети Никола“, Мавзолеят на априлци, църквата „Успение Богородично“, Братската могила над града и още. Около Копривщица са и туристическите маршрути Пътека на здравето и „Тракийски могили“, които са с неголямо натоварване и не биха затруднили дори неопитните туристи.

В града има много уютни хотели и къщи за гости, в които ще се насладите на отлично обслужване, комфортна атмосфера и автентична за региона кухня.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА