ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Берковица

Берковица се намира в полупланински район, в подножието на Берковска планина и недалеч от границата със Сърбия. Градът представлява изходен пункт за връх Ком.

Историческите сведения показватм че животът в града датира от първото хилядолетие пр. Хр., като по това време регионът е бил обитаван от тракийското племе мизи, а малко по-късно и от трибалите. Във височините на града траките изграждат крепости. Районът е част от Първата българска държава, след това става част от Византийската империя, от Второто българско царство и най-сетне пада под турско владичество.

Едни от най-големите природни забележителности на региона са връх Ком, местността "Калето", от която се вижда целият град, местността "Синия вир" и т.н. На 16 километра от Берковица се намира хижа "Ком", в близост до която е разположена ски писта, предлагаща множество забавления за любителите на зимните спортове.

Тук можете да видите и къщата-музей на Иван Вазов. В нея е живял и творил патриархът на българската литература от 1879 до 1880г. и е почерпил вдъхновение за голяма част от сюжетите си.


Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ