ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Арбанаси

Китното планинско селце Арбанаси е притегателен туристически център за всички любители на автентичната българска архитектура, уютните механи, прекрасните гледки и чистия въздух. В близост се намира и старата българска столица Велико Търново.

Все още не е изяснен точният произход на селото и от къде е дошло името му, което оставя вратичка за много предположения. Според някои то е било заселено от боляри, дошли от най-западните краища на страната след победата на Иван Асен Втори при Клокотница.

По времето на османското владичество в селото са се развивали множество занаяти - златарство, медникарство, бубарство и лозарство. През този период са построени къщи и храмове, свидетелстващи за просперитета на Арбанаси. На няколко пъти обаче то е опожарявано и разграбвано. Голяма част от заселниците му са се изселили във Влашко.

Днес селото е превърнато в архитектурен резерват и е привлакателно място за множество туристи благодарение на своята старинна атмосфера, елегантни хотели и отлично обслужване.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА