ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Благоевград

Благоевград е един от икономическите и културни центрове на Югозападна България. Той се разполага по долината на река Струма, като през него тече и малката река Бистрица. Намира се между планините Рила и Влахина, като в непосредствената близост се намира и величественият Пирин. Благоевград е един от най-слънчевите градове в страната.

Селището притежава богата история. Благодарение на неговите минерални извори първите заселници идват тук около 300 г. пр. н. е. и създават селището Скаптопара. След това в региона се заселват славяните, като за техния живот тук липсват данни.

По времето на османското владичество градът няколко пъти сменя имената си - Джума Базари, Джума, Баня, Орта Джумая, Джумая и Горна Джумая. Забелязва се, че се повтаря името "Джумая", като думата на турски означава "петък".

Днес особен интерес за посетителите на града представлява зародилият се през Възраждането квартал Вароша, който притежава уникално красива архитектура. На запад от него се намира природният парк "Бачиново". Недалеч от града е ски пистата Бодрост, подходяща за всички любители на зимните спортове. Един от символите на града е Часовниковата кула.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА