Оферти за хотели в Банско

Банско се намира в Югозападна България, в подножието на величествената Пирин планина. Разположен е на средна надморска височина 927 метра. Със своите десетки хотели и къщи за гости е предпочитана дестинация, както за летен, така и за зимен туризъм. Той е един от най-обичаните ни курорти за ски почивки.

Археологическите разкопки в региона говорят за обитатели на Банско и Разложката долина още в ранните години на Римската империя. Някои разкопки в покрайнините на града датират от 100 г. пр. Хр. В местности близо до града са открити останки от древни крепости и могили от времето на траките. Банско се обособява като селище след обединяването на няколко махали през 15-16-ти век.

Навремето селище на земеделци, овцевъди и дърводелци, днес Банско представлява световноизвестен курорт и център за туризъм. Чистата природа, множеството планински върхове в близост, бистрите езера, вечнозелените гори, качествените ски писти, автентичната архитектура и културните забележителности правят градчето идеалното място за вашата почивка.

Банско успешно се съревновава със прочутите френски и швейцарски зимни курорти, благодарение на изгодните оферти за хотели, ниските цени и качественото обслужване. Изградени са ски писти, както за начинаещи, така и за средно напреднали и напреднали.

Ако посетите Банско през лятото, също няма да скучаете. Има богат избор от забавления, на които може да се отдадете по време на престоя си – рафтинг и каякинг, планински туризъм, конна езда, скално катерене, голф, планинско колоездене, риболов и т.н.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА