ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Сандански

Сандански е познат като най-топлия град в страната през всички годишни сезони. Благословен е с приказно красива природа, богата история, датираща отпреди 3000 години, чист планински въздух и минерални извори, превърнали го в център на балнеоложкия туризъм в България.

Първи сведения за население по днешните земи на град Сандански има още преди Троянската война, като от тук са минали римляни, тракийските племена синти и меди, елини и т.н. Смята се, че и Спартак, легендарният водач на робското въстание срещу Римската империя, е роден и живял тук, като днес статуята му може да бъде видяна в центъра на града. По времето на Средните векове българите са наричали града Свети Врач.

На територията на Сандански се намират над 50 хотела, комплекси, къщи за гости, санаториуми и почивни станции, предлагащи рекреация, СПА услуги и профилактика на болести на опорно-двигателната, дихателната и периферната нервна система.

Районът е изключително богат на природни и културно-исторически забележителности – градът-архитектурен паметник Мелник, Мелнишките пирамиди, местността Рупите и храма „Света Петка“, Роженския манастир и национален парк „Пирин“.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА