ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Пирин

Пирин е безспорно една от най-красивите и величествени планини в България. Намира се в югозападната част от страната и е част от Рило-Родопския масив. Първенецът й е връх Вихрен с височина 2914 метра. Първото наименование на планината е дадено от траките. Те не случайно са я наричали Орбелус, което значи „белоснежна“. Славяните са я наричали „Перун“ и „Перин“.

Планината е с алпийски характер. Има добре изразено главно било, простиращо се от Предела до Парилската седловина. Разделя се на три дяла – северен, южен и среден Пирин.

Едно от най-големите богатства на планината са нейните безбожно красиви езера. Всички 186 имат ледников произход и са разположени в циркуси. Най-голямото от тях е Поповото езеро, а най-високото езеро в страната също се намира в Пирин – това е Горното Полежанско езеро, разположено на 2710 метра.

Планината има изключително богат растителен и животински свят. Много от видовете са застрашени от изчезване и са защитени. Тук се намира и световноизвестната Байкушева мура, която според нейния откривател, Коста Байкушев, изследвал я през 1897г., е на над 1200 години.

В Пирин има много хижи и туристически пътеки с различни варианти за движение, които си заслужават да бъдат посетени. За своята зимна или лятната почивка можете да избирате между Банско, Добринище, Сандански, Разлог или Мелник, които служат и като изходен пункт за навлизане в Пирин.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА