ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Танзания

Южна Африка може да ви предложи интересна и незабравима почивка в Танзания. Тук може да видите истинското лице на континента – планини, които да покорите и безброй диви животни, които да видите по време на предлаганите фото сафарита.

Изберете Танзания за море или активен туризъм

Танзания се намира на източния африкански бряг, където Индийският океан докосва пясъчните брегове.

Тук времето е целогодишно подходящо за плаж и море и така нямат да се налага да се ограничавате кога да бъде посещението ви.

Тук има редица курорти, които ще ви предложат гостоприемно настаняване. Плажовете са покрити с фин пясък, а морето е искрящо синьо.

Условията тук са идеални за гмуркачите. Огромно биоразнообразие ви чака под повърхността на водата, за да разгледате и снимате всичко, което ви впечатли.

Хотелското настаняване може да бъде в стандартни стаи или в дървени бунгала, разположени в самото море.

На място може да се възползвате от редица екскурзии – разходка с корабче във вътрешността на океана или преходи с джипове в гористите райони до морския бряг.

Няма как да пропуснете Серенгети

Резерватът, наричан още „Царството на животните“ е защитеният дом на различни застрашени видове. Тук може да прекарате дни в компанията на местните гидове, за да наблюдавате всички животни в естествената им среда.

Тук живеят над 70 различни вида бозайници. Заедно в саваната се налага да се делят територия лъвове, леопарди, слонове, жирафи, газели, носорози и още много.

Така ще добиете представа за това какво се случва в африканските равнини и то по един ненатрапчив за животните начин.

Ако имате късмет ще станете свидетели на миграцията на животните. Това е едно от най-внушителните събития в саваната. Огромни стада с различни животни започват да се движат в търсене на вода и храна.

Не мислете обаче, че всичко, което касае опазването на дивите животни, се намира само в Серенгети. Не толкова известни, но все заслужаващи вашето внимание са и други два резервата.

Става въпрос за Нгоронгоро и Тарангире, които са не по-малко впечатляващи и могат да ви дадат дори още по-добра идея за животинското царство на Черния континент.

Най-високият връх в Африка

Африка е предимно равнинен континент, но дори и тук има планини. Най-високият връх се намира именно в Танзания в планината Килиманджаро.

Наричан още „Покривът на Африка“, Килиманджаро е съставен от три изгаснали вулкана, най-високият от които е цели 5149 метра.

Дори и да искате да покорите най-високия от трите, може се спрете на някой от останалите два.

Така ще се запознаете с богатия животински и растителен свят, дом на който е тази величествена планина.

На върховете има снежна шапка, която за съжаление се топи прогресивно. Изкачването на върховете е желателно да се случи с водач, за да избегнете риска от загубване или инциденти.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ