ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Словакия

Словакия е малка държава, разположена в централна Европа с цели 5 съседа – Украйна, Полша, Чехия, Австрия и Унгария.

Може и да не ви се струва толкова привлекателна дестинация, но сме уверени, че тук има много както за разглеждане, така и за правене.

Столицата Братислава е спокоен град, който може да ви заблуди, че тук може само да разглеждате старинни сгради. Това не така, защото градът предлага редица забавления, които са изцяло модерни.

Тук се намира една от най-модерните картинг писти, която привлича посетители от цяла Европа. Отлични трасета и огромен избор на това в какви активности да се включите.

Ако планирате посещение е добре да запазите час от по-рано, защото интересът е голям и в самия ден е много вероятно да не успеете да влезете.

Какво си заслужава да видите в Братислава

Тук особено красиво място е т. нар. Стар град. В него освен старинна архитектура има и много сгради, в които са се случили важни събития.

Отделете време и докато сте тук не пропускайте да видите и най-тясната сграда – само един метър и разбира се да се снимате пред нея.

Готическата църква „Свети Мартин“ се извисява над силуета на града, за да ви напомни да не пропуснете да я посетите. Строежът й е започнал през 13 век и именно там дълги векове се извършвали всички важни държавни церемонии.

В столицата има не малко църкви и дори замък, които могат да ви пренесат векове назад.

Градът е сравнително малък и вие няма да се затрудните да разгледате всичко, след което смело може да се насочите към вътрешността на Словакия.

Какво има за гледане и правене в провинцията на Словакия

В Банска Щявница за туристите е отворена средновековна мина, която ще ви запознае с това как са се добивали ценните метали в миналото.

В градчето има и специално изграден музей, в който са изложени не малко предмети от бита на хората, добивали руда по този толкова опасен начин.

Страната предлага и отлични условия за рафтинг. Тук има повече от подходящи условия за това – пълноводни реки, които са достатъчно стръмни за този тип приключения.

За любителите на планинския туризъм в страната се намира и Национален парк „Ниски Татри“. Тук има отлични условия за пешеходни преходи, колоездене и катерене.

Настаняването е възможно в различни категории планински хижи или малки хотели, които ще ви дадат бърз достъп до желаните отправни точки.

В Татрите има отлични условия и за зимни спортове. Сезонът е доста дълъг и може да очаквате да карате само по естествен сняг.

Тук почти няма нужда да се прави изкуствен сняг, а някои от най-добрите ски-дестинации са Ясна, Татранска Ломница и Стари Смоковец.

През лятото всички тези места да перфектни за парапланеризъм и дори и тогава има какво да се прави във високопланинските курорти на Татрите.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ