ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Украйна

Украйна е втората по големина държава в Европа, след Русия, но интересът към нея като туристическа дестинация тепърва се заражда.

Тук може да видите не само интересни забележителности, но и природни феномени, за които не сте подозирали, че ви очакват.

Открийте красотата на Киев

В града има много православни храмове, но като задължителен за посещение можем да ви посочим „Свети Василий“. Църквата не е стара, колкото някои други, но за сметка на това е изписана майсторски от В. Васнецов.

Националният академичен театър за опера и балет на Т. Шевченко е пример за красотата на френския Ренесанс и именно в този стил е построена и сградата. Дори и да не присъствате на някое представление, самата сграда си струва да се види.

Няма как да пропуснете и Златната порта на града. Тук се намира главният вход към Киев, а до самата порта е паметникът на Ярослав Мъдри.

Интересна забележителност е бронзовата котка на име Пантелеймон. Според поверието, ако поставите монета под лапите й и задържите опашката й, всяко ваше желание ще се сбъдне.

Киев е един от малкото градове, които имат изграден Фуникулер в градски условия. Ако не сте наясно със значението на тази дума, сега ще ви обясним.

Това механизирано средство на превоз е нещо средно между влак и лифт и обикновено се използва за преодоляване на голяма денивелация.

Тук Фуникулерът ще ви отведе от началната си станция до входа на парка Владимир Горки. Тук имате възможността да се разходите из самия парк, да полежите на брега на река Днепър или направо да се разходите по нея с някое от туристическите корабчета.

Провинцията на Украйна също ще ви очарова

Няма как да добиете представа за същността на една държава само с посещението на нейната столица. Ето защо разгледайте и други не по-малко интересни градове.

В Украйна има и повече от добри условия за зимни спортове. Тук се намират Източните Карпати, както и Кримските планини.

Има не малко курорти, които денем ще ви посрещат с идеални писти, а вечер ще ви подслонят в топлите си и уютни стаи.

За авантюристите – посещение на Чернобил

Трагедията, разиграла се в атомната електроцентрала преди повече от 30 години в момента е предмет на силен туристически интерес.

Имайте предвид, че посещенията в района на град Припят са разрешени само, ако са част от организирани групи и то от лицензирани агенции.

Имайте предвид, че е абсолютно забранено за вземате каквото и да е предмети от града и околностите му.

Това е изцяло за ваша сигурност, защото десетилетия след инцидента радиационният фон все още е далеч извън всякакви норми за безопасност.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ