ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Унгария

Както можете да видите в Travo.bg, Унгария е страна, в която можете да развихрите въображението си и да се отдадете на най-различни форми на туризъм.

Спа процедури, плаж, дегустация на вино, посещение на културно-исторически паметници, круизи и разходки с корабчета - всичко това ви очаква в една от най-красивите страни на Европа.

Будапеща и нейното вълшебство

Столицата на Унгария, Будапеща, се смята за един от най-красивите европейски градове.

Тя се простира на сравнително равна площ от двете страни на река Дунав, а малцина знаят, че в миналото градовете са били два - Буда и Пеща.

Обединени в един град през 19-ти век, днешна Будапеща създава усещане за величие и за нещо, което е извън времето.

Архитектурата ще ви вдъхнови, а освен това ще ви накара да изпитате възхищение от човешкия гений.

Малцина знаят, но се счита, че най-красивата сграда в Европа днес, е сградата на унгарския парламент.

Тя е построена в неоготически стил и е създадена през късния 19-ти век - време, в което архитектурата е достигнала своето най-високо съвършенство.

Една от малкото сгради, които може да конкурират (поне като мащаб) сградата на унгарския парламент е тази на националния парламент на Румъния в Букурещ.

Разходка по река Дунав

Популярни напоследък са речните круизи по река Дунав, но дори и ако възможностите не ви позволяват да се включите към едно такова удоволствие, винаги можете да се качите на някое от малките корабчета, които обикалят денем и нощем край бреговете на този величествен град.

Всъщност, това е най-добрата перспектива, от която да правите снимки, а гледките, на които ще може да се насладите, ще останат в спомените ви за цял живот.

Термалните води в Унгария

Възможностите за балнеологичен туризъм в Унгария са изключително добри, а минералните бани в Будапеща са световно известни още от миналото.

Днес много хора посещават столицата на Унгария, за да се възползват от лечебната сила на минералните води.

Езерото Балатон

И преди да сте решили, че липсата на море ще остави ваканцията ви лишена от възможността да се разхладите във водата, тогава значи малко сте прибързали. Езерото Балатон често бива наричано “Унгарско море”.

Трябва да се каже, че тази асоциация ни най-малко не е случайна, тъй като Балатон предлага на практика всичко, което можете да очаквате от почивката си на морския бряг.

Езерото предлага някои прекрасни плажове, а водите му са чисти и спокойни. Те бързо се стоплят с началото на лятото, а малката дълбочина, която рядко достига три метра, оправи този воден басейн добър избор за семейна ваканция.

Разбира се, има една разлика между езерото и морето и тя е това, че водата в Балатон е сладка, а не солена.

Ако идеята за лятна почивка на брега на Балатон ви се нрави, тогава трябва да изберете периода от юни до края на август, когато времето тук дава най-доброто от себе си.

Макар че Унгария има мек климат, тя все пак попада в умерените ширини и има 4 различни сезона.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ