ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Чехия

Ако ви отегчава идеята да посещавате места, които са станали банални със своята изключителна популярност, Travo.bg ви съветва да помислите за Чехия.

Макар че страната е една от най-красивите в света, тя е сравнително по-слабо популярна на фона на някои други европейски държави.

В същото време, страната може да ви предложи достатъчно за да прекарате една невероятна почивка там, а ако трябва да сме съвсем честни, тя може да ви предложи дори повече, отколкото бихте могли да разгледате.

Прага

Столицата Прага е първото място, за което трябва да помислите ако посещавате Чехия.

Основан на брега на река Вълтава, градът се смята за един от най-красивите и романтични в света, а според експерти в сферата на туризма, Прага заема челната тройка в това отношение, делейки първенството със столиците на Франция и Португалия, Париж и Лисабон.

Наричана “Златна Прага” заради златните куполи на своите църкви и катедрали, днес чешката столица е едно от съкровищата на Европа за всеки, който търси и иска със сигурност да намери места с изключителна архитектура.

Със своите тесни калдъръмени улички, градът, и особено централните му части, са предназначени за пешеходци, а обширни площи не са подходящи за автомобили.

Сигурност и спокойствие

Може би са малцина хората, които се замислят за това преди да отидат на почивка, но Чехия е едно наистина много сигурно и безопасно място.

Страната е изключително надеждна дестинация, където спокойно може да излизате по всяко време на денонощието, без това да ви поставя в риск.

Невероятната природа на Чехия

Чешката република е страна, която може да се похвали с изключителна природна красота.

В страната можете да намерите едни от най-красивите широколистни гори в света, които покриват обширни части от страната.

Прекрасен климат

Тук климатът е изключително приятен. Страната попада в умерените ширини, но има една много приятна особеност.

Става дума за това, че летният сезон тук е свеж и приятен с температури от около 24 - 25 градуса, което преви чешките лета едни от най-приятните в Европа.

Всъщност, Чехия е един чудесен начин за бягство от летните жеги, които ни мъчат всяка година през юли и август по нашите ширини.

Сърцето на световния спа туризъм

Чехия, и по-точно Карлови Вари, е мястото, което без никакво съмнение може да бъде наречено сърцето на световния спа туризъм. Тук всяка година пристигат милиони туристи, привлечени от идеята за малко уелнес.

В същото време, богати европейци идват тук, защото ги блазни идеята да прекарат малко време тук, където са идвали и отмаряли аристократите през изминалите векове.

Някога тук са идвали голяма част от кралските особи в Европа, защото минералните води, на които Чехия е изключително богата, от много време са считани за едни от най-здравословните и благотворни в света.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА