ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Португалия

Португалия е малка държава, разположена в западната част на Иберийския полуостров. Тя е съседка на Испания и заедно двете си делят един от най-големите полуострови в Европа.

Тя ще ви предложи вълнуващи пътешествия, които не само ще ви очароват, но ще ви разкажат за славното минало, останало под формата на величествени сгради, дворци и църкви.

Изберете Португалия за следващата си почивка

Тук може да намерите не само интересни забележителности, но и някои от най-красивите плажове в Европа. Държавата има огромен морски излаз директно на Атлантическия океан.

В миналото това е предопределило морската експанзия на Кралството. В наши дни, освен големи търговски пристанища, туризмът е повече от добре развит. Тук ще намерите перфектни плажове и сравнително дълъг сезон.

Най-известният морски курорт на Португалия със сигурност в Алгарве, но няма да сбъркате ако изберете и не толкова желана дестинация. В Алгарве се намират интересни скални образувания, които привличат хората от цял свят.

Вътрешността на страната ще ви очарова с автентичната си архитектура, която е останала запазена през вековете.

Тук няма да се затрудните да намерите къде да нощувате. Може да изберете между хотелско настаняване или това да отседнете в някоя малка къща за гости.

По време на обиколката си в провинцията може да се сдобиете с куп интересни сувенири. Местното производство на зехтин и вино има много добра слава и ако нямате ограничение в багажа е добра идея да се запасите с малко местни деликатеси.

Какво може да ви предложи Лисабон

Столицата на Португалия е Лисабон. Тук е мястото, на което е побрана цялата представителност, която една морска сила от Средновековието искала да покаже както на гостите, така и на враговете си.

В самия център на града се намира площада на Педро IV. Това било основното място в светския живот на хората от Средновековието.

Тук е разположена величествената и красива статуя на краля, който в голяма степен предначертал бляскавото бъдеще на страната.

Няма как да пропуснете и посещение в музея Гулбекян. Създаден по идея и подкрепен финансово от семейство Гулбекян, той побира огромна колекция с предмети на изкуството.

Предлагаме ви да видите панорамната гледка над целия град. За целта трябва посетите асансьорът Санта Джуста. Всичко интересно, плюс величественото море, простиращо се зад града, ще ви дадат възможност да направите интересни снимки за спомен.

Историческият квартал Алфама побира толкова много интересни сгради. Всяка една има не само индивидуална архитектура, но фасадите са боядисани в ярки цветове.

Така попадате в едно цветно царство, чийто дух ще ви очарова и няма да забравите за дълго време.

В столицата има наистина безброй забележителности, но ако искате някои готови идеи, то ето нашите предложения – Белемската кула, манастирът „Жеронимуш“, площад „Търговия“ и Лисабонският окенариум са местата, които може би са сред задължителните за всеки турист.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ