ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Испания

Испания е втората най-посещавана страна в света след Франция, а по брой нощувки е на първо място. Един от градовете в Испания, Барселона, се смята за най-посещавания град на планетата.

А вие питали ли сте се защо толкова много хора обожават тази слънчева средиземноморска страна и защо Travo.bg предлага толкова много възможности за почивка именно там?

Испания на север

Испанският север е едно от лицата на страната, което остава по-малко познато. Въпреки това, тук на север ще намерите най-голямото кулинарно богатство в Испания.

Градове като Ла Коруня, Сан Себастиан, Билбао и Сантандер са смятани за “най-вкусните градове” в иберийската държава.

Освен прекрасни ресторанти и изобилие от пресни продукти, тук можете да откриете златни плажове и много зеленина.

Дворците и крепостите, които се извисяват по хълмовете, заобиколени от пищна зеленина, всъщност напомнят за далечна Великобритания, която се намира на стотици километри на север от тук.

Столицата Мадрид

Ако си падате по музеи, величествена архитектура, дворци и ако въобще намирате кралския лукс и разточителна прелест за привлекателни, тогава трябва да помислите за почивка в Мадрид.

Градът е не само столица, но и най-голяма градска зона в Испания, като населението дори в най-оптимистичния вариант е много над 5 милиона души.

Другите големи градове

Испанската столица не е единственото интересно място. Страната може да се похвали с редица други изключително атрактивни места, като например Барселона (известна с архитектурата на Гауди), Валенсия (добре позната със своите сгради в стил Арт Деко), Малага (център на туристическата индустрия в южната част на страната) и много други.

Южна Испания

Южна Испания привлича голям брой туристи с прекрасното си време и почти целогодишно високи температури.

Тук бреговата ивица на Андалусия се поделя на две зони, към които туристите проявяват много голям интерес, а именно Коста дел Сол и Коста де Ла Лус.

Коста дел Сол

Коста дел Сол е по-гъсто населен район. Тук има повече курорти, повече туристи, по шумно е и температурите през януари са 18 градуса.

Мястото е сред най-слънчевите на континента, а от всички страни ви заобикалят лукс и възможности за забавления.

Коста де Ла Лус

Коста де Ла Лус се намира на запад от Гибралтар, тоест откъм Атлантическия океан. Температурите през зимата са на практика същите, но през лятото са малко по-ниски и приятни.

Плажовете тук остават малко по-празни, поради което не рядко наричат тази част на Испания “следващия Коста дел Сол”.

Острови

Испания предлага голямо разнообразие от острови. Те отстъпват по брой на Хърватия или Гърция, но за сметка на това са известни с това, че до един имат изключителна туристическа стойност и много неща, които да предложат на туристите. Ето кои са основните островни групи.

Канарски острови

Канарските острови са група от вулканични острови, които се намират в близост до северозападното крайбрежие на Африка.

Те предлагат благословен климат и са подходящи за целогодишна ваканция.

Балеарски острови

Балеарските острови са атрактивна туристическа дестинация, която се ползва с дългогодишна слава и безупречна репутация.

Мястото се състои от няколко острова, най-големите от които са Майорка, Менорка, Ибиза и един по-малък – Форментера.

Популярни са с изисканите си курорти, многобройни знаменитости, които живеят тук и с великолепните си плажове.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА