ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Молдова

Република Молдова може да ви предложи не само интересни места, които да посетите, но и една интересна особеност, на която да се насладите.

Наричана „новата винена дестинация на Европа“, тук може да опитате местните вина, които са не само качествени, но и някои от сортовете няма как да опитате на друго място.

Територията на страната е сравнително малка, но за сметка на това гроздовите масиви заемат огромна част от обработваемите площи.

Изберете качественото вино на Молдова

Буквално във всяко населено място ще намерите специализирани барове и ресторанти, които ще ви предложат дегустация на местните сортове вино. Няма да сгрешите и ще бъдете очаровани от неочакваното богатство на вкусове и аромати.

Столицата на Молдова е Кишинев и се намира в централната част на страната. Градът е изграден върху 7 хълма, а през него преминава река Бик, която е приток на значително по-голямата река Днепър.

Кишинев е основан през 15-ти век и свидетелства за историята му могат да се разгледат из целия град. Днес градът е политически и културен център на страната, както и най-големият по население.

Градът не е голям и повечето от интересните забележителности са концентрирани в историческия му център. Като абсолютно задължително за посещение ще ви кажем да не пропускате катедралата „Рождество Христово.

В непосредствена близост се намира Триумфална арка, която също е изградена през първата половина на XIX в., за да се отбележи победата на Русия над Османската империя.

Тук се намират и три много интересни музея. Отделете време, за да посетите Археологическия, Историческия и Музеят на Изкуствата. Тук ще намерите интересни експозиции и много интересни факти за историята на държавата.

Крепости и вино и в провинцията

На 160 километра от столица се намира крепостта Сорока. Тя е много добре запазена и отворена за туристи. Крепостта е част от масивна отбранителна система, изградена преди векове, включваща редица укрепления по течението на Днепър.

И ако виното продължава да е в основата на вашите разходки в Молдова, то едно място ще ви накара да ахнете от изумление.

Милещий Мич е най-голямата подземна изба в целия свят. Тук се пази "Златната колекция" на Милещий Мич, която е регистрирана в Книгата на рекордите Гинес като най-голямата колекция от вина в света.

Някои от вината, които отлежават тук, са поставени в избата преди десетилетия и ще бъдат извадени, когато сомелиерите кажат, че са готови.

Още много по-малки винарни могат не само да ви предложат нови винени изкушения, но и да ви подслонят подобаващо. Като някои от най-известните такива ще ви споменем имената на винарните Пуркари и Кожусна.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ