ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Казанлък

Казанлък се намира в Казанлъшката котловина, център на Розовата долина, и е част от Старозагорска област. В него се намират световноизвестната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство, и Музеят на розата. В близост са разположени Долината на тракийските крале и древният град Севтополис.

Първите сведения за възникването на града датират още от новокаменната ера. През енеолита и бронзовата епоха животът в селището продължава да се развива. В средата на миналия век са направени разкопки, разкрили 12 гробници, даващи информация за бита на древните траки. Според историческите източници районът е бил обитаван и от гърци, келти и перси за кратко.

Казанлък, какъвто го познаваме днес, е възникнал през 14-ти век на левия бряг на Старата река, след като османските турци унищожават селището на десния. Градът по онова време е известен с производството на розово масло, аби и гайтани.

Напливът на туристи към града се увеличава значително след 2004г., когато покойният професор Георги Китов открива в могилата Голямата косматка златната маска на Терес Първи и бронзовата глава на Севт Трети. Значимите му археологически открития, културно-историческите паметници, красивата природа и прочутата Розова долина привличат туристи от страната и чужбина през цялата година.

Освен това градът разполага с отлична хотелска база. В него ще намерите качествени хотели, подходящи както за семейна почивка, така и за бизнес пътуване.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА