ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Габрово

Габрово е разположен в централна България, по поречието на река Янтра и в подножието на Шипченския дял на Стара планина.

Името на селището произлиза от дървото габър. От 1477г. е първото му известно наименование - Габрува, а започва да се нарича Габрово през 17-ти век. Градът възниква през средните векове като стратегическо селище в близост до проходите на Стара планина. На няколко километра извън града се намира крепостта "Градище", която според изследванията е построена по времето на късната Античност и ранното Средновековие.

В епохата на Втората българската държава тук се развиват успешно занаятите и търговията, а по времето на османското владичество градът става център на следните занаяти - кожарство, грънчарство, ножарство, ковачество и т.н. Тук през 1835г. се открива първото българско светско училище, което през 1889г. прераства в Априловска гимназия, кръстена на своя основател Васил Априлов. В епохата на Възраждането са построени множество красиви къщи, църкви, мостове и чешми, които могат да бъдат видени и до днес от гостите на града.

Докато сте в Габрово, не пропускайте да посетите Дома на хумора и сатирата - един от символите на града. В близост се намират Етнографският комплекс "Етъра", село Боженци, връх Шипка и едноименният паметник, както и красивото градче Трявна със своята запазена и до днес възрожденска атмосфера.

В Габрово и околностите му ще откриете множество приятни и уютни места за настаняване - къщи за гости, хотели и семейни хотели.


Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ