ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Белоградчик

Белоградчик е малко градче, намиращо се в Северозападна България, област Видин. Разполага се по живописните западни склонове на Стара планина и представлява един от най-атрактивните туристически обекти през последните години. Градът и околностите са подходящи за практикуването на планински, рекреационен и пещерен туризъм, алпинизъм, лов и риболов.

Селището се обособява по времето на древните римляни, които построяват крепост на това място, където днес се намират останките от Белоградчишката крепост. През Средновековието е бил част от Видинското царство, като тази част от България е била една от най-трудно превзетите при османското нашествие. По времето на османското владичество градът първоначално се е наричал Белград, но по-късно е преименуван, за да се отличава от сръбската столица.

Безспорно най-голямата природна забележителност на региона са Белоградчишките скали, образували се в продължение на милиони години. Съществуват десетки легенди за причудливите скални форми и тяхното формиране, разказвани и до днес.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ