ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Гоце Делчев

Гоце Делчев се намира в югоизточното подножие на Пирин планина, в близост до река Места. Разположен е на около 200 километра от столицата София.

Едно от имената на днешния Гоце Делчев е Неврокоп (до 1951г.), който пък е наследник на античното селище Никополис ад Нестум, основано през 2 в. от н.е. от римския император Траян. Днес развалините му могат да бъдат видени на около 7 километра от града. Край него са открити още останки от крепост и град.

Неврокоп попада под османско владичество в периода между 70-те и 80-те години на 14-ти век. През османско време градът е бил един от центровете на културния живот. През Възраждането се развиват абаджийството, кожарството, звънчарството и златарството. Българското население води упорита борба за духовна независимост и просвета срещу гръцкото духовенство.

След Руско-турската война градът остава в пределите на Османската държава. Едва по време на Първата Балканска война е освободен и е присъединен към свободната българска държава.

Днес, благодарение на доброто си географско местоположение и топлият климат градът предлага отлични условия за туризъм - хотели, къщи за гости и уютни ресторантчета с вкусни специалитети.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ