ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Белица

Белица е живописно разположено градче, намиращо се в североизточната част на Разложката котловина, по долината на река Места. Недалеч се намират градовете Банско, Якоруда и Разлог. Съхранил е у себе си красивите девствени кътчета на планината и възхитителните гледки към Пирин, Родопите и Рила.

Най-ранните сведения за живот по тези места датират още от времето на ранния неолит, а от времето на траките са се запазили до нас селищата "Белишка чука" и "Бабяшка чука".

За първи път името на града се споменава през 16-ти век при опис на населението в региона. През вековете на османското владичество той е бил деен участник в революционните борби, а според една от множеството легенди тук е идвал самият Васил Левски, като поп Данил, в чиято къща е бил приютяван, фиктивно е сгодил дъщеря си за него, за да може Апостола да идва необезпокояван в селото.

Днес една от най-големите забележителности на града е историческият му музей, разположен в центъра. Край Белица е създаден парк за танцуващи мечки, представляващ минирезерват за пострадалите животни. Целта на проекта е те да бъдат върнати в естествената им среда.

На около 20 километра от града се намира местността Семково и едноименният курорт, който разполага с отлични условия за развиването на зимен туризъм и ски спортове.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ