ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Белгия

Планирайки посещение в Белгия, трябва да имате предвид, че забележителностите са толкова много и трябва да предвидите всичко, за да имате време.

Добрата новина е, че площта на държавата не е толкова голяма и наред с това има изградена отлична транспортна мрежа, която ще ви позволи да посетите и много градове, различни от столицата Брюксел.

Толкова много старинна архитектура

Това е може би едно от най-отличителните неща, щом стане въпрос за Белгия. Където и да отидете винаги може да очаквате зад ъгъла да има старинна сграда, която да ви очарова.

Като задължителни места в столицата няма как да не ви припомним, че трябва да включите следните забележителности.

Гран Плас е централният площад, който не само събирал населението за всички важни събития в миналото, но дори и сега продължава да е притегателно за посещения място.

На всеки две години той бива покрит с цветен килим с красиви орнаменти и за целта се използва огромно количество цветя.

Базиликата „Светото сърце“ е построена в стил арт декор и ако се изкачите до върха и ще се насладите на 360-градусовата панорама. Може да ползвате стълбите или ако пестите силите си за обиколката на града, да се качите на асансьора.

Статуята на пикаещото момченце определено е един от символите на града. Веднъж стигнали пред фонтана е повече от задължително да се снимате за спомен.

Интересен факт е, че статуята, която в момента е поставена, е реплика. Оригиналът е бил откраднат през далечната 1817 година и въпреки разследването не бил намерен.

Кралският дворец е друга забележителност, която няма да сгрешите, ако посетите. Оригиналният кралски дворец е бил напълно унищожен от пожар през 1731 година.

През годините постепенно е бил възстановен и в момента се ползва от кралското семейство при официални събития. Дворецът е отворен за посетители за кратко през лятото и е добре да проверите предварително.

Не пропускайте и провинцията в Белгия

Извън столицата има не по-малко интересни неща. Като популярна дестинация през последните години изпъква град Брюж.

Наречен Венеция на севера, той е запазил в голяма степен архитектурата си от преди няколко века, когато градът бил важно средище за търговията с вълна.

Там може да видите и камбанарията, която може да изкачите с всичките й 366 стъпала. В края на пътя може и да усетите умора, но за сметка на това докато съзерцавате гледките ще си починете, докато стане време да поемете обратно.

И ако искате да комбинирате туризма с възможността да се сдобиете с бижу с диаманти, то повече от задължително е да посетите Антверпен.

Градът може да се определи за столицата на търговията с ценните камъни и освен отличен избор на бижута, ще имате възможност да разгледате и самия град, който също има не малко забележителности.

Той често е оприличаван с друг подобен крайбрежен търговски град – столицата на Холандия, Амстердам.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ