ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Узбекистан

Азиатската екзотика може да усетите с пълна сила, ако изберете да посетите Узбекистан.

За целта е добре да предвидите поне седмица, защото тук има толкова много забележителности и ще ви отнеме време, за да ги разгледате.

Докоснете се до древната история на Узбекистан

Напълно естествено е да започнете обиколката си от столицата – Ташкент. Градът може да се похвали едновременно с древен и модерен облик.

Той е част от Пътя на коприната и така историята му може да се проследи назад през вековете. Тук има повече от голям брой забележителности.

Модерният облик на столицата се дължи на силнот земетресение от 1966 година. След като почти всичко е разрушено се налага една не малка част от сградите да се построят наново, а ценните исторически обекти да се укрепят и реставрират.

В Ташкент има редица интересни обекти, които правят града специален. Тук се намира единственото метро в цяла Централна Азия. То ще ви помогне бързо да се придвижите до всяка една точка на града.

Тук се намира и джамията Telyashayakh, наричана още „Каст Имам“. В нея се съхранява най-старото копие на Корана в целия свят.

Имайте предвид, че държавата е с преобладаващо мюсюлманско население и спазването на местните обичаи и привички е повече от задължително.

Ташкент е образователният център на държавата и тук са концентрирани цели 22 университета. Градът може да се похвали с впечатляваща телевизионна кула – цели 375 метра и това я прави втората по височина в Азия.

Не е за пропускане и посещението на местните пазари, където може да се сдобиете с ароматни подправки и различни сувенири.

Отделете време и за другите градове

Няма как да се ограничите само с разглеждане на столицата. Почти задължително е да посетите поне град Самарканд, наричан още „Перлата на изтока“.

Пътят на коприната минавал точно от тук и това помогнало на града да се промени от малка точка на картата до внушителния мегаполис в сърцето на пустинята.

Тук има много паметници на културата, които свидетелстват за славното минало на града. В центъра е разположен неповторимият площад Регистан, на който има цели три медресета.

Задължително е и посещението на музея Гур Амир, посветен на тюркско-монголския завоевател Тимур. Всяка част от каменния музей е богато украсена, като реставрацията е била почти минимална.

За да научите повече за историята и традициите на този народ е добре да посетите и древния и свещен град Бухара. Тук голяма част от жителите все още обитават къщи в центъра на града, които дори самите те не знаят колко стари са.

В центъра има забележителен пазар, а сградите на медресетата са задължителни за посещение от всеки пътешественик.

Узбекистан е един от водещите производители на вино в региона. Местните сортове привличат вниманието и очароват сетивата.

Нашият съвет е да не пропуснете да опитате виното, защото може и да нямате друга такава възможност.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА

Няма налични оферти по зададения от вас филтър! ИЗЧИСТИ