ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Тунис

Макар че през последните 10 години Тунис е загубил част от своята популярност за сметка на други бързо развиващи се туристически дестинации (като България, например), страната все така остава рай за любителите на слънцето и морето.

Страната е изключително привлекателна дестинация, която съчетава високо качество на обслужването с ниски цени, каквито в Европа трудно могат да се намерят в наши дни, а това се отнася дори и за разгара на сезона.

Столицата

Първото интересно място в страната е едноименната столица Тунис. Градът е крайбрежен и има стара история, а ориенталският му облик се преплита с ниски къщи на един или два етажа със сини прозорци, които по един интересен начин напомнят за Гърция.

Времето е прекрасно

Да, действително тук лятото не продължава 12 месеца в годината, но със сигурност трае поне 8 (от април до ноември), а през останалото време температурите са между 15 и 20 градуса и условията напомнят по-скоро за пролет.

Дъждове тук падат изключително рядко и това става основно през зимния сезон, а полъхът на пустинята Сахара се усеща много отчетливо, дори и в разгара на зимния сезон.

Плажовете на Тунис – не бихте могли да желаете повече

Тунис е страна, която се слави с едни от най-добрите плажове в Северна Африка и по-специално по северноафриканския бряг на Средиземно море.

Египет може да бъде достоен конкурент, но това важи само за плажовете на страната на Червено море.

Заговорим ли за Южното Средиземноморие, Тунис е номер едно. Именно златните плажове са това, което привлича туристите тук, а възможността да се възползвате от хубавото време и златния пясък обхваща периода от април до ноември.

В района, който е по-известен под името “Тунизийска ривиера”, са разположени именно най-добрите от въпросните плажове, а сред водещите имена на курорти са Соуса, Хамамет и Монастир.

Сафари в пустинята

Още при първия опит да се отдалечите от крайбрежието на Средиземно море се оказвате насред бързо появяващите се пустинни дюни. Усеща се мирис на изгорена земя, на нагорещен пясък и пейзажите става еднотипен.

От всички страни ви обгръща пейзаж от златист пясък, който на места придобива едва доловими оранжеви, червени или розови оттенъци. Това си има свой собствен магнетизъм и красота, които трудно могат да бъдат пренебрегнати.

Има два начина да се насладите на цялата тази прелест и да я опознаете. Единият от тях е като се качите на гърба на камила. Организират се доста интересни екскурзии от този сорт.

Другият начин да се докоснете до дивата природа на Тунис е като се качите на бъги, което да ви повече през пустинните пясъци на най-могъщата и бързо разрастваща се пясъчна пустиня на планетата.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА