ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ В Египет

Египет е страна, която е добила болезнена популярност. Ето защо когато пътувате трябва да избирате период, който да е по възможност извън почивни и празнични дни, не само в България, но и в Европа като цяло.

Коледа и Нова година например са известни с хубавото си време, но това привлича твърде много туристи, което налага да се избере период преди или след това, поне ако желаете да намерите малко спокойствие.

Пустинята, пирамидите и морето

Три неща описват Египет много добре - пустинята Сахара, силуета на прочутите египетски пирамиди в Гиза и тъмно синьото сапфирено море.

Заедно те правят страната предпочитана дестинация. Като добавим и слънцето, картината вече е пределно ясна и добиваме представа защо Египет е толкова популярен.

Пустинята не е подходящо място за разходка за сам човек, но за сметка на това се организират сафари експедиции, които са специално предназначени за туристи.

Това ви дава възможност да се докоснете до дивата природа в нейната най-сурова форма в една сравнително удобна и комфортна обстановка.

Пирамидите от своя страна са наистина величествени, но ако искате да ги посетите трябва да сте готови за прехода.

Имайте предвид, че те се намират на отдалечено разстояние от основните египетски курорти, ето защо може да се наложи да заделите за целта един цял ден.

Червеноморсата ривиера

Египет може и да е познат по света благодарение на своите пирамиди, но днес това, което привлича туристите, е основно слънцето, високите температури и морето. Именно те са направили страната толкова популярна.

Шарм ел Шейх и Хургада са най-известни от всички курорти тук, като двата града са много сходни по между си. Те се намират в северната и северозападната част на Червено море или в североизточен Египет.

Прозрачно море

Прозрачните води, които предлагат видимост от над 50 метра, привличат милиони туристи от цял свят. Това несъмнено е меката на подводната фотография.

Коралови рифове

Кораловите рифове на Египет са най-близките до Европа, ето защо те са топ дестинация за европейски, включително и български туристи.

В допълнение, рифовете са едни от най-богатите на планетата.

Високи температури на въздуха

Температурите на въздуха през най-студения месец януари са около 24 градуса. Това означава, че даже и в разгара на зимата ще можете да се възползвате от плажа, без да ви бъде хладно.

Топла морска вода

Морската вода е около 23 - 24 градуса в най-студения период от годината, което прави Червено море изключително приятно и комфортно за къпане.

Внимавайте с жегите в Египет

Ние от Travo.bg ви напомняме да внимавате с температурите когато планирате пътуване до Египет.

Летните жеги лесно могат да надвишат 40 градуса на сянка, което да постави човешкото тяло в условия, в които трудно да постигне температурен баланс.

Филтър
ТИП ОФЕРТА
ХОТЕЛ
ТРАНСПОРТ
ЦЕНА